Στη σκιά της ελιάς

Νοσταλγικά μέρη της Ελλάδας

 

»Ελάτε μαζί μας σε ένα ταξίδι στην Ελλάδα. Κάθε φορά που ταξιδεύουμε σ’ αυτήν την υπέροχη χώρα, ανακαλύπτουμε νέες και συναρπαστικές ομορφιές. Η Ελλάδα μας διδάσκει πάντα μια βαθιά ταπεινότητα, μας κάνει να αισθανόμαστε σχεδόν ντροπή και ταυτόχρονα ευγνωμοσύνη για τις προσωπικές μας δυνατότητες. Οι άνθρωποι εκεί, φλέγονται από ικανοποίηση και περηφάνια παρά τη λιτή ζωή που κάνουν οι περισσότεροι. Σχεδόν τίποτα δεν τους σταματάει από το να μοιράζονται τα λίγα που έχουν ακόμα και με τους ξένους επισκέπτες.

 

Αυτό το φωτογραφικό βιβλίο είναι η συμπυκνωμένη ουσία αμέτρητων στιγμών μας στην Κρήτη, την Κέρκυρα και την ηπειρωτική Ελλάδα. Παρουσιάζει μικρές στιγμές και μεγάλες ανακαλύψεις, συγκινητικές συναντήσεις και νοσταλγικά μέρη... Και όπου κι αν ταξιδεύουμε στην Ελλάδα, η ελιά είναι πανταχού παρούσα. Είτε πρόκειται για νέες φυτείες είτε για αιωνόβια γιγάντια δέντρα, είτε για άγριες είτε για καλλιεργημένες ελιές - κάθε δέντρο είναι υπέροχα όμορφο και ταυτόχρονα μαγικό, μυστηριώδες.

 

Θεωρούμε την ελιά το καλύτερο σύμβολο της ελληνικής ψυχής. Με θέληση και πείσμα προσαρμόζεται ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες, δίνοντας συνεχώς καινούργιους βλαστούς με ανεξάντλητη ζωτικότητα. Από τη μια είναι σπάταλη και γενναιόδωρη με τα δώρα της, από την άλλη ολιγαρκής και ταπεινή σε ανάγκες. Τυλιγμένη μέσα σε ένα απλό ασημογκρί φόρεμα από φύλλα, χωρίς πολύχρωμα άνθη να τη στολίζουν, χωρίς γλυκούς καρπούς, στέκεται περήφανη και ακλόνητη, γνωρίζοντας την αξία, τη δύναμη και την αντοχή της.

 

Γι’ αυτό κι εμείς αφιερώνουμε αυτό το βιβλίο στην ελιά και σ’ όλους τους ανθρώπους στην Ελλάδα που μας εξέπληξαν και μας έκαναν να ντραπούμε με τη φιλοξενία και τη ζεστασιά τους, αλλά και που μας έκαναν απίστευτα χαρούμενους.

 

 

Στη σκιά της ελιάς

Φωτογραφικό βιβλίο, 152 σελίδες
ISBN 978-3-00-065856-3

34,90

Δυστυχώς, μπορούμε να προσφέρουμε πληρωμή μόνο μέ PayPal σε αυτό το ηλεκτρονικό κατάστημα. Εάν δεν έχετε λογαριασμό PayPal, παρακαλώ στείλτε μας ένα email με το αίτημα παραγγελίας σας και την ταχυδρομική σας διεύθυνση. Στη συνέχεια μπορούμε να επεξεργαστούμε εύκολα την αγορά απευθείας μέ τιμολογίου / προκαταβολή. Σας ευχαριστούμε.ο αυτοεκδοτικός οίκος

 

»Η αρχή ήμισυ παντός.« Είπε ο Πλάτων. Έτσι, επιτέλους πραγματοποιήσαμε το πόθητο μας όνειρό να κάνουμε το δικό μας βιβλίο. Και επειδή δεν υπάρχει βιβλίο χωρίς εκδότη, συνιδρυτήκαμε τον αυτοεκδοτικός οίκος.


Τώρα περιμένουμε ανυπόμονα ό,τι θα συμβεί και ίσως αυτή είναι η αρχή μιας υπέροχης ιστορία ...

 

Παρεμπιπτόντως: Το όνομα του εκδοτικός οίκος μας είναι »βιβλίο«, αλλά είναι γραμμένο με τέτοια γράμματα που μπορεί να διαβαστεί στα γερμανικα.

 

 

 

Οι φωτογράφοι

 

Η Ντανιέλα και ο Βόλφγκανγκ Βέρμεΐερ επισκέπτονται και ανακαλύπτουν την Ελλάδα από τη δεκαετία του 1990. Κάθε ταξίδι τους χαρίζει αμέτρητες φωτογραφίες, αλλά και νέες εμπειρίες, προοπτικές και σκέψεις.

 

Οι φωτογράφοι ζουν και συνεργάζονται ως ανεξάρτητοι φωτογράφοι και γραφίστες στο "ατελιέ Παλιό Σχολείο Τείπενσέ" στο Dithmarschen, Schleswig-Holstein, στην Βορεία της Γερμανίας. Η αγάπη της για τη φύση και το ενδιαφέρον της για τον ελληνικό πολιτισμό είναι το κίνητρο για αμέτρητα φωτογραφικά ταξίδια στην Ελλάδα.

 

Με τις φωτογραφίες και τα γραφικά τους, οι φωτογράφοι εκπροσωπούνται τακτικά σε εκθέσεις.

 

Verlag


WIWLIO Verlag

Wolfgang Wehrmeier

Tiebenseer Straße 18

25792 Neuenkirchen

 

Email: wiwlio[at]wehrmeier-design.de

Telefon 04837/348 99 38Kontakt

Hinweis: Bitte die mit * gekennzeichneten Felder ausfüllen.